19/05/2022

Vols assistir a la Junta Local de Seguretat?

La trobada és oberta a la ciutadania i s’hi tractaran temes relacionats amb la seguretat al municipi

El proper 24 de maig tindrà lloc una nova convocatòria de la Junta Local de Seguretat. Aquest òrgan es convoca anualment i es tracten diversos temes relacionats amb la seguretat al municipi. A continuació, us detallem els elements bàsics per entendre el funcionament d’aquest organisme.


 
Si com a ciutadà o ciutadana vols assistir-hi, cal fer una inscripció prèvia aquí.
La sessió tindrà lloc a la Patronal a les 18 hores.
 
 
Què és la Junta de Seguretat? 
 
Les Juntes Locals de Seguretat s’emmarquen en la Llei 4/2003, d’ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya. És un instrument, un òrgan col·legiat de col·laboració i coordinació general en el sistema de seguretat ciutadana dels diferents cossos de policia, i altres serveis de seguretat que operen al municipi, així com també amb la mateixa participació ciutadana.
 
Qui l’integra?
 
Està integrat per la presidència de l’alcaldessa o alcalde, amb veu i vot; la/el cap de la Policia Local; les/els cap de la comissaria de la policia de la Generalitat-mossos d’esquadra del municipi; de la Guàrdia Civil; del Cos Nacional de Policia; delegada/t territorial del Govern, o persona en la qual delegui i la regidora/or en matèria de seguretat ciutadana.
 
També es poden convidar representants de la judicatura i la fiscalia, amb veu però sense vot.
 
Quins temes es tracten?
 
Principalment es parla de la situació general de seguretat del municipi.
 
La Junta Local, habitualment, es convoca una vegada a l’any, tot i que per circumstàncies també es poden convocar d’extraordinàries per temes urgents a tractar.
 
 
És oberta a tota la població? 
 
Pot ser oberta a la població i entitats veïnals, amb veu també però sense volt. A Sant Quirze del Vallès és oberta a la ciutadania.
 
Quines són les competències de cada cos policial a Sant Quirze? 
 
Són les assenyalades a la llei abans esmentada d’ordenació del sistema de seguretat pública a Catalunya, on figuren les competències de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra, com a cossos que conformen la Policia de Catalunya.
Respecte dels cossos estatals, Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia, les que apareixen a la Llei orgànica 2/86 de Forces i Cossos de seguretat.
 
Els quatre cossos convidats a la Junta tenen perfectament delimitades les seves competències, i sobre aquesta base presenten els seus resultats.
 
 
 

Més informació

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto